Η πιο ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης επιχειρήσεων ομορφιάς της πόλης

Οι τάσεις στα καπέλα του καλοκαιριού για αισθησιακό στιλ...

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πιο εντυπωσιακό αξεσουάρ του καλοκαιριού, τα καπέλα και τις τάσεις στην μόδα για τα καπέλα του καλοκαιριού του 2016.

 

Το καπέλο είναι ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ του καλοκαιριού ιδίως στη χώρα μας με την τόσο έντονη ηλιοφάνεια! Αυτό το καλοκαίρι, μαζί με το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου σου, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ένα κομψό αλλά και πρακτικό καπέλο που να ταιριάζει στο πρόσωπο και στο στυλ σου.

Από διάφορα χρώματα και υλικά, περίτεχνα σχήματα και ποικιλία σε σχέδια, άλλα πιο παραδοσιακά άλλα καινοτόμα και με πειραματισμούς, οι προτάσεις είναι πολλές και δημιουργικές αρκεί να επιλέξεις την καλύτερη για σένα και το στιλ σου.

Ψαθάκια και καπέλα-κουβάς

Τα ψάθινα καπέλα και τα λεγόμενα καπέλα-κουβάς, εμφανίζονται ως μία πολύ χαριτωμένη τάση και τα βλέπουμε σχεδόν σε κάθε σεζόν. Η βασική έμπνευση είναι το ίδιο το καλοκαίρι και θα τα βρεις σε μεγάλη ποικιλία από χρώματα και εκδοχές, μοναδικά και δημιουργικά. Από τα πιο κοριτσίστικου στιλ καπέλα-κουβάς που προτείνονται σε casual σικ εμφανίσεις, μέχρι τα πιο κλασικά ψάθινα καπελάκια σε σκούρα χρώματα.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

Καπέλα βάρκα

Η επόμενη πρόταση είναι τα καπέλα βάρκα που μπορείς να επιλέξεις για χαλαρές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές βόλτες και να υιοθετήσεις ένα ιδιαίτερο στιλ. Εμπνευσμένα από καπέλα που περιλαμβάνονται σε στολές σχολείων προωθούν ένα κοριτσίστικο σχολικό στιλ με χαριτωμένα και αξιοζήλευτα σχέδια, κάποια που φοριούνται σε λίγο διαφορετική θέση από ότι συνηθίζεται, κάποια σε παραδοσιακές αποχρώσεις, άλλα ψάθινα καπέλα βάρκες και κάποια σε καινοτόμες εκδοχές με διάφορες αποχρώσεις και ποικίλα υλικά. Χαρακτηριστικές είναι οι πιο πολύχρωμες επιλογές που έχουν πινελιές από ένα αντρικό στιλ καθώς και τα μαύρα ψάθινα καπέλα βάρκες.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Χαλαρά καπέλα που παραπαίουν (floppy hats)

Τα καπέλα που εκπροσωπούν αυτή την τάση είναι χαλαρά και έχουν μια κίνηση, έναν κυματισμό, σαν να παραπαίουν. Δίνουν μια πολύ ωραία εμφάνιση θηλυκή και ελαφρώς μποέμ τύπου. Λόγω του στιλ τους μπορείς να τα επιλέξεις και για την παραλία αλλά και για τις βόλτες σου. Τα floppy καπέλα θα τα συναντήσουμε και με 70’s επιρροές με πολύ στιλ, θα βρούμε μονόχρωμα κομμάτια αλλά και διάφορα σε εκτυπώσεις. Πολύ ιδιαίτερα της σειράς αυτής είναι τα υπερμεγέθη χαλαρά καπέλα που παρουσιάζονται σε ποικιλία αποχρώσεων από πολύ παστέλ μέχρι πολύ φωτεινά. Τέλος, κάποιες πιο ιδιαίτερες προτάσεις κάνουν ένα παιχνίδι με τις υφές και τα υλικά των καπέλων, όπως μαύρο δέρμα και κομμάτια από διαφάνειες.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Όλες οι μορφές από καπέλα-καπάκι (κασκέτο/τραγιάσκα/πηλίκιο)

Η επόμενη σημαντική τάση για τα καπέλα, περιλαμβάνει όλα τα καπελάκια τύπου τραγιάσκα μέχρι και τζόκεϊ. Συνολικά θα τα ακούσεις και καπέλα-καπάκι. Παρουσιάζονται ανακαινισμένα και σε διαφορετικές εκφάνσεις από ότι έχουμε συνηθίσει καθώς επίσης σε ποικίλα και διαφορετικά υλικά, υφές, στιλ, συνδυασμούς και πολλές λεπτομέρειες. Επιρροές υπάρχουν από τα καπέλα της αστυνομίας αλλά σε ανανεωμένη μορφή όπως για παράδειγμα σε δέρμα με λαμπερή υφή. Θα συναντήσουμε επίσης θεαματικά καπέλα σε νέα σχέδια και πολύχρωμα όπως ροζ με κίτρινα, κάποια με στολίδια διακοσμητικά και δημιουργικές λεπτομέρειες. Υπερμεγέθη καπέλα υπάρχουν και στη σειρά αυτή, όπως επίσης και κάποια επηρεασμένα από τα σχολικά με διάφορες λεπτομέρειες όπως φούντες και πολλά χρώματα ακόμα και σε χρυσαφένια απόχρωση. Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι τα παραδοσιακά καπέλα τύπου baseball δοσμένα σε άλλη εκδοχή με ποικίλες αποχρώσεις και με μεταλλικά γράμματα. Πολλά είναι τα καπέλα της τάσης αυτής που παραμένουν πιο κλασικά και παραδοσιακά σε σπορ στιλ και για πολύ casual εμφανίσεις, σε ουδέτερα χρώματα ή σε έντονες αποχρώσεις.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Αντρικής έμπνευσης καπέλα

Η επόμενη πρόταση για τα καπέλα της σεζόν έρχεται εμπνευσμένη από το αντρικό στιλ. Σε περίεργους συνδυασμούς από κλασικές μορφές και πιο σκληρό στιλ αντρικής επιρροής, οι γραμμές αυτών των καπέλων είναι αξιοσημείωτες. Θα εντυπωσιαστείς από κάποια καπέλα βάρκα σε κλασικό μαύρο στιλ που αποπνέουν μυστήριο και παραπέμπουν στο στιλ της μαφίας. Κάποια άλλα από τη σειρά αυτή έρχονται σε πιο θηλυκές και χαλαρές εκδοχές δίνοντας στα κλασικά αντρικού τύπου καπέλα κάποιες πινελιές πιο χαρούμενες, όπως τα ψάθινα επιμήκη καπέλα, καθώς και άλλα με επιρροές από Ασία και Νότιο Αφρική συνδυασμένα με ψηλές γραμμές παραδοσιακού στιλ και με χειροποίητα σχέδια βαμμένα επίσης στο χέρι. Τέλος, ενδιαφέρον έχουν κάποια διαχρονικά και αριστοκρατικά μαύρης απόχρωσης καπέλα σε πιο θηλυκή γραμμή στιλ bowler.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Καπέλα ηλίου με φαρδύ γείσο

Από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για τα καλοκαιρινά μας καπέλα είναι αυτά με το φαρδύ γείσο καταρχάς γιατί μας προστατεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα, δημιουργούν μία πολύ θηλυκή και κομψή εικόνα για την εμφάνισή μας. Τα υπερμεγέθη κομμάτια της σειράς με το φαρδύ γείσο είναι όχι απλά λειτουργικά αλλά και πολύ θεαματικά, ενώ στη σειρά αυτή θα συναντήσεις και μερικές προτάσεις από floppy καπέλα που συνδυάζονται με όμορφα φουλάρια τυλιγμένα στο λαιμό ή το κεφάλι.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Καπέλα βροχής

Μία πολύ ιδιαίτερη τάση για τα καπέλα είναι η ακόλουθη. Πρόκειται για τα καπέλα βροχής τα οποία πέρα από τη λειτουργικότητά τους για κάποιες βροχερές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες, με την casual – σικ ιδιότητά τους θα σε κάνουν πιο μοδάτη ακόμα και τις μουντές μέρες και να είσαι σίγουρη ότι θα θέλεις να τα υιοθετήσεις ακόμα και το υπόλοιπο διάστημα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα κοριτσίστικο ανέμελο στιλ και θα τα βρεις σε ποικιλία αποχρώσεων και μοτίβων, κάποια σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από το αντρικό στιλ, άλλα σε στιλ σαφάρι, κλπ.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Καπέλα ιππότη και πειρατή

Η επόμενη σειρά καπέλων έρχεται να παρουσιάσει πολυτελή και λαμπερά κομμάτια δοσμένα μέσα από μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή. Πρόκειται για καπέλα στιλ ιππότη αλλά και πειρατή, με vintage και αριστοκρατικές πινελιές που παρουσιάζονται πιο ανακαινισμένα και σε διαφορετικές αναλογίες. Κάποιες από τις προτάσεις αυτής της τάσης είναι καπέλα ιππότη εμπνευσμένα από στιλ cowboy, άλλα που παραπέμπουν στην εποχή με τους Τρεις Σωματοφύλακες, κάποια κομμάτια πολύ δημιουργικά και θεαματικά πειρατικού τύπου και μοναδικές λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες, που ενσωματώνονται σε πιο μοντέρνα στιλ και δημιουργούν πολύ ενδιαφέρουσες εμφανίσεις.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Πλεκτά καπέλα και σκούφοι 

Αγαπημένη επιλογή ως προς τα καπέλα είναι τα πλεκτά και οι σκούφοι όσο το επιβάλλει ο καιρός. Με κύρια χαρακτηριστικά τους την άνεση αλλά και το νεανικό στιλ που βγάζουν προς τα έξω δεν μπορούν παρά να ανήκουν στις πιο καυτές τάσεις για τα καπέλα. Παρουσιάζονται σε ποικίλα χρώματα, δημιουργικές εκφάνσεις, άλλα πιο φωτεινά και έντονα άλλα πιο ήρεμα και σε απαλές αποχρώσεις, συνδυάζονται άριστα με το ντύσιμό σου όποιο στιλ κι αν έχεις. Οι εναλλακτικές έχουν ευρύ φάσμα από τα κλασικά μαύρα και γκρι χρώματα σε άλλα πιο πειραματικών γραμμών με αναδιπλώσεις, κάποια πολύ σπορ και άνετα κι άλλα με πολλά χρώματα.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Τουρμπάνια και μαντίλες

Στα πιο μοντέρνα και στιλάτα αξεσουάρ ανήκουν και οι παραλλαγές αντί καπέλων που θα δούμε και φέτος το καλοκαίρι. Μιλάμε για μαντίλια κεφαλιού, μπαντάνες, τουρμπάνια, φουλάρια, κλπ. , που έρχονται να αντικαταστήσουν τα κλασικής μορφής καπέλα και να δώσουν άλλο αέρα και στιλ στις καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας είτε πρόκειται για παραλία είτε για άλλες εξόδους. Σε μοντέρνες εκδοχές αλλά και με ρετρό πινελιές, άλλα με έθνικ επιρροές έρχονται τα μαντίλια τύπου μπαντάνα, τα πολύ δημιουργικά και ελαφρώς περίεργα τουρμπάνια με εκτυπώσεις και μοτίβα που μπορείς να συνδυάσεις με τα υπόλοιπα ρούχα, αλλά και μαντίλια για το κεφάλι που θυμίζουν δίχτυ. Δημιουργικές επίσης είναι άλλες επιλογές με πιο χαλαρούς συνδυασμούς από μαντίλες που ταιριάζουν με την απόχρωση μακιγιάζ ή άλλα κομμάτια για το κεφάλι που ταιριάζουν με φουτουριστικά γυαλιά ηλίου και βγάζουν ένα πολύ μοδάτο και ντίβας (άλλης εποχής) στιλ.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

 

Ασυνήθιστα και παράξενα καπέλα

Δε γίνεται παρά να τους αφιερώσουμε μία ξεχωριστή κατηγορία μια και διαφέρουν από όλες τις παραπάνω τάσεις. Μιλάμε για τα πιο περίεργα, ασυνήθιστα, παράξενα και αλλόκοτα θα λέγαμε καπέλα. Καινοτόμες προτάσεις, τρελές εκδοχές κα ερμηνείες είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τη σειρά αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκκεντρικότητας και πρωτοτυπίας είναι καλάθια και πανέρια που μετατράπηκαν σε καπέλα όντας ανεστραμμένα και σε συνδυασμό με διάφορα φλοράλ αξεσουάρ. Μιλάμε για πολύ μοντέρνα κομμάτια και βέβαια για τρελούς πειραματισμούς και ευφάνταστες δημιουργίες. Πολλά από τα παράξενα και ασυνήθιστα καπέλα που ανήκουν στην κατηγορία κοσμούνται από διάφορες λεπτομέρειες όπως λουλούδια, φτερά, φιόγκους, κ.ά. Υπάρχουν και κάποιες λιγότερο ακραίες επιλογές, όπως ξύλινα καπέλα που έρχονται σε αντίθεση με το ντύσιμό μας. Άλλες προτάσεις εκκεντρικές ή όχι τόσο, είναι καπέλα με μεγάλο γείσο σε ποικιλία χρωμάτων, Γιαπωνέζικα καπέλα, πολυεπίπεδα σχέδια, υπερμεγέθη κομμάτια αλλά και τέλος, τα σούπερ αλλόκοτα χρυσά κράνη ή περικεφαλαίες.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Βασιλικές κορώνες και γοητευτικά διακοσμητικά

Μία άλλη ελαφρώς διαφορετική πρόταση που αποπνέει πολυτέλεια και πλούτο. Μιλάμε για στέμματα και κορώνες καθώς και άλλα λαμπερά διακοσμητικά αξεσουάρ για το κεφάλι που έχουν δουλευτεί με πολλούς τρόπους και παρουσιάζονται με λεπτομέρειες δημιουργικές όπως λουλούδια, κοσμήματα, χνουδωτές πινελιές, κ.ά., προκειμένου να δώσουν μια λάμψη και κομψότητα στις εμφανίσεις μας. Οι βασιλικές κορώνες είναι το αποκορύφωμα, φυσικά σε νεότερες εκδοχές σχεδίων, ενώ θα δούμε και πλαστικά σε σχήμα λουλούδι που κοσμούν τα αξεσουάρ αυτά, καθώς και υψηλού επιπέδου διακόσμηση και στολίδια, όπως και μποέμ φλοράλ στέμματα ή κομμάτια σε πολύχρωμους τόνους.

 

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015

καπέλα άνοιξη καλοκαίρι 2015 

Fashion Editor: Δήμητρα Καραμπά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)