Η πιο ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης επιχειρήσεων ομορφιάς της πόλης

Ασκηθείτε στην θάλασσα για γράμμωση και σύσφιξη

 

Η θάλασσα πέρα από ξεκούραση και χαλάρωση είναι και μια ευκαιρία για να γυμνάσετε την σιλουέτα σας...

 

 

Η άσκηση στην θάλασσα (ή την πισίνα) αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για να ενδυναμώσετε το μυϊκό και καρδιακό σας σύστημα, ενώ κάνοντας αερόβιες ασκήσεις μπορείτε να κάψετε λίπος χωρίς να… ιδρώσετε. Η αντίσταση του νερού μπορεί να λειτουργήσει σαν όργανο γυμναστικής και αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση χωρίς να ενέχει κίνδυνους τραυματισμού.

 

11 εύκολες ασκήσεις στη θάλασσα

Αερόβιες ασκήσεις

Τρέξιμο: Με το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο, προσπαθήστε να τρέξετε, παράλληλα με την ακτή. Η αντίσταση του νερού θα δυσκολέψει την κίνηση και θα την κάνει πιο αργή. Φροντίστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε χαλαρό ρυθμό για 20 λεπτά (εξαρτάται από τη φυσική σας κατάσταση).

 

 

Κολύμπι: Θέστε ως στόχο ένα σταθερό σημείο (μια σημαδούρα ή μια πλήρη διαδρομή στην πισίνα) και κολυμπήστε μέχρι να το φτάσετε. Υπολογίστε πόσο χρόνο κάνατε και χρησιμοποιήστε τον μισό από αυτόν τον χρόνο για ξεκούραση. Αν για παράδειγμα χρειαστήκατε 30’’ για τη διαδρομή, κάντε 15’’ διάλλειμα. Επαναλάβετε για 15-20 λεπτά. 

 

 

Jumping Jacks: Η άσκηση αυτή, η οποία ενδείκνυται για αερόβιο στην ξηρά, μπορεί να γίνει και στο νερό με μεγαλύτερη όμως δυσκολία. Επομένως αν δεν έχετε τα ίδια αποτελέσματα, μην απογοητευτείτε. Ξεκινήστε έχοντας τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια ανοιχτά, «ακουμπισμένα» στην επιφάνεια του νερού.  Λυγίστε τα γόνατα, έτσι ώστε να πηδήξετε όσο πιο ψηλά μπορείτε, κλείνοντας παράλληλα τα χέρια και τα πόδια. Κάντε την ίδια κίνηση για να ανοίξετε ξανά τα άκρα σας. Επαναλάβετε 10 φορές.

 

 

 

Fashion Editor: Δήμητρα Καραμπά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)