Η πιο ολοκληρωμένη μηχανή αναζήτησης επιχειρήσεων ομορφιάς της πόλης

Αυτό είναι το ελιξήριο της νεότητας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πόσιμο κολλαγόνο

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology Ιανουαρίου, οι γυναίκες που ενσωμάτωναν πόσιμο κολλαγόνο στην καθημερινή τους ρουτίνα, βελτίωσαν την εμφάνιση του δέρματός τους μετά από οκτώ μόλις εβδομάδες. Η πυκνότητα του δερματικού κολλαγόνου αυξήθηκε σημαντικά, ενώ ο κατακερματισμός του μειώθηκε. Και όχι μόνο αυτό: Και τα δύο αυτά αποτελέσματα διατηρήθηκαν μέχρι και 12 εβδομάδες αργότερα.

 

kollagono1

 

Το κολλαγόνο (η λέξη προέρχεται από την ελληνική «κόλλα»), είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Είναι το κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού και δίνει στο δέρμα τη δομή και την ελαστικότητά του. Η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται με ρυθμό περίπου 1 τοις εκατό το χρόνο στα είκοσί μας, ενώ η μείωση αυξάνεται στα σαράντα και πενήντα μας, με την πλειοψηφία των γυναικών να βιώνει μια πτώση 30 τοις εκατό κατά τα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα επιδεινώνεται από την έκθεση στον ήλιο.

 

ti einai to kollagono

 

Σε μια ανεξάρτητη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στο Skin Pharmacology and Physiology, που συμμετείχαν 100 γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 45 και 65 ετών, όσες λάμβαναν 2,5 γραμμάρια υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου μία φορά την ημέρα για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν μια 20 τοις εκατό μείωση στο βάθος των ρυτίδων γύρω από τα μάτια τους. Και τα αποτελέσματα αυτά ήταν μακράς διάρκειας: το δέρμα των γυναικών παρουσίαζε ακόμη τα αυξημένα επίπεδα ελαστικότητας τέσσερις εβδομάδες μετά τη διακοπή της λήψης των συμπληρωμάτων.

 

kolagono

 

Υπάρχει ένα μειονέκτημα:

Δεν είναι όλα τα προσλαμβανόμενα κολλαγόνα ίδια. Από επιστημονική άποψη, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι κάνει ένα πεπτίδιο κολλαγόνου αποτελεσματικό.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα δοκιμάσουμε!

 

 

 Συντάκτρια Βάσια Καττή
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)